Menu

Obskovalci

Spoštovani obiskovalci, 20. mednarodna razstava navtike, Internautica 2015, bo potekala med 6. in 10. majem v prijetnem ambientu Marine Portorož. Priprave so že v polnem teku, razstavljavci, ki pripravljajo bogato ponudbo razstavnih programov in novosti iz sveta navtike, napovedujejo zanimiv navtični sejem, ki bo postregel z veliko novostmi.

Internautica 2015 bo v okviru svojih spremljevalnih dogodkov, posvetila posebno pozornost “zelenim” tehnologijam in “zeleni”, okolju in morju prijazni navtiki. To je nova navtična kultura, ki se v zadnjih nekaj letih prevladujoče uveljavlja po svetu. Slovenija je pravzaprav zeleno srce Evrope, ne samo s svojimi gozdovi in travniki, ampak z vrhunskimi okolju prijaznimi tehnologijami. Internautica zato predstavlja primeren trenutek in prostor, kjer se bo letos ponovno poskušal uveljaviti pravilen odnos do narave, morja. S tem bo povezana tudi nova, pestra in bogata predstavitev jadranskih turističnih pristanišč, marin in priljubljenih ciljev navtičnega turizma.

Pripravlja se premierna predstavitev in začetek uradnega delovanja nove navtične šole, ki se imenuje »Green Yachting Academy«. Njen osnovni namen je vzpodbujanje trajnostnega razvoja pomorskega turizma, navtično izobraževanje in vzpostavitev zasnove nove, zelene navtične kulture, ki jo po svetu zdaj imenujemo »green yachting«. Pester program bo vključeval predstavitve energetsko visoko učinkovitih modelov plovil, okolju prijaznih in trajnostnih pomorskih gradbenih materialov ter učinkovitega ladjedelništva, inovativnih pogonskih sistemov, hibridnih sistemov z zmanjšano porabo goriva in emisij. V tem okviru bo predstavljen pojem “zelene mobilnosti” s prikazom električnih plovil, vozil in letal.

V letu 2015 se bo nadaljeval projekt podelitve nagrad »Jadransko plovilo leta«, pri katerem sodelujejo revija Navitka plus, MORE Magazin in Internautica, z žirijo sestavljeno iz hrvaških in slovenskih navtičnih strokovnjakov. V konkurenci bodo motorna plovila in jadrnice ter plovila, ki imajo poudarjeno »jadransko noto«, kar pomeni, da je njihova uporabnost prilagojena razmeram in zahtevam na Jadranskem morju.

Na Internautici 2015 poleg atraktivnih motornih plovil in jadrnic seveda ne bo manjkalo dobre zabave. Poleg tradicionalne večerne prireditve, jadralne regate, srečanja starodobnih plovil in atraktivnih predstavitvenih dogodkov, se obeta bogat družabni program, med ostalim napovedujejo tudi novost »Filmski večer Internautice pod zvezdami«.

Obiščite Internautico 2015 in preživite čudovit navtičen dan na slovenski obali.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!