Menu

25. INTERNAUTICA – 18 – 22 maj, 2023

MARINA PORTOROŽ, SLOVENIJA

INTERNAUTICA, ki slovi kot najpomembnejši jadranski navtični sejem in odlično izhodišče za dober posel, bo v mesecu Maju 2023 javnosti predstavila zadnje novosti in dosežke domače in svetovne navtične industrije. Na pokritih razstavnih prostorih bodo razstavljavci kot doslej predstavljali predvsem navtično opremo, ponudbo storitev, raznovrstne navtične pripomočke, športna oblačila in novosti iz sveta karavaninga, na zunanjih razstavnih površinah in morskih privezih pa si bodo obiskovalci lahko ogledali veliko zanimivih novosti iz sveta športnih motornih plovil, motornih jaht, jadrnic, napihljivih čolnov, avtodomov ter atraktivnih električnih vozil.

INTERNAUTICA, ki je uvrščena med uradne partnerske projekte Evropske komisije #EUGREENWEEK bo ponovno poskrbela za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje, poleg tega pa bo v okviru kampanije »REthinkPLASTIC« tudi naprej vzpodbujala osveščanje javnosti o problematiki plastičnih odpadkov predvsem v morju in aktivno sodelovala pri iskanju s tem povezanih rešitev.

Paradni program Internautice bodo vsekakor premierne predstavitve novih plovil in navtične opreme ter različni vsebinsko atraktivni dogodki povezani z morjem, ki se bodo zvrstili v petih sejemskih dneh. Sejem ponuja pestre možnosti za slovensko gospodarstvo, turizem in podjetništvo. Predstavlja spodbudo za nove ideje naših najboljših inovatorjev s področja pomorstva. Je navdih za iskanje rešitev, ki hočejo morju, Zemlji in okolju več vrniti in manj vzeti. Ne nazadnje je INTERNAUTICA nenadomestljiva priložnost za slovenski turizem – tudi ta išče vselej nove poti in načine za povezovanje med človekom in naravo in Portorož v majskem času Internautice predstavlja nedvomno najboljše prizorišče za to.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!